Børnegruppens hverdag

Generelt

Mandag til fredag er det, det samme faste personale som møder ind på arbejde og laver aftaler med de samme børn, uge efter uge.

Børnene bliver vækket mellem kl.7 og 7.30, hvor de kommer op og gør sig klar. De fleste børn går på den interne skole på Bennebovej og møder kl.8.30. I den lyse periode, cykler de fleste af børnene til skole og ellers bliver de kørt af Sørningevejs personale eller lærerne.

Efter skoletid ca.kl.14, kommer børnene hjem og får eftermiddagsdrik, inden eftermiddagens aktiviteter går i gang. Nogle dage har børnene aktiviteter ude i byen, såsom svømning, rulleskøjteløb, fodbold, spring og ridning. Når børnene ikke er til forskellige aktiviteter, bruges eftermiddagen ofte med forskellig leg i den store have , hvor der er rig mulighed for at børnene kan være fysisk aktive. Børnene har også mulighed for at se tv og/eller spille computer en halv times tid om eftermiddagen og ellers foregår dette om aftenen.

Aftensmaden er børnene ofte deltagende i at lave og der spises ca.kl.18, hvorefter børnene skal i bad, have smurt madpakker og ellers hygge sig, inden aftendrik kl.20 og herefter sengetid kl. 20.30.

I børnegruppe er det vigtigt for os, at vi ser på det enkelte barn og handler og behandler ud fra det behov, det enkelte barn måtte have.

Forudsigelighed

Vi lægger stor vægt på en forudsigelig hverdag, med en klar og tydelig struktur, da det er med til at undgå at barnet udsættes for situationer, de ikke er forberedt på. 1 voksen har det behandlingsmæssige ansvar for 2 børn i løbet af dagen, og her sikres at det enkelte barn bliver set, hørt og forberedt på dagens forløb, samtidig med at der laves klare aftaler med det enkelte barn i løbet af dagen.

Relationer

Vi arbejder i børnegruppen med at styrke børnenes relationer til hinanden i huset, det enkelte barns familierelationer, samt andre relationer ude fra huset, såsom f.eks. sportskammerater. Vi prøver at styrke barnet i relationen og hjælper barnet til at komme tilbage på banen, hvis noget går skævt i relationen. Vi ser barnets relationer, som en vigtig del af behandlingsarbejdet med barnet, da ydre relationer er med til at danne barnets personlighed og styrke barnets selvværd og selvtillid.

Omsorg

Det er vigtigt for os at børnene ved, at vi acceptere dem for dem de er og holder af dem uanset hvad. Det er vigtigt for os, at vise børnene at vi er rummelige og kan give dem omsorg, også selvom vi aldrig kan blive en erstatning for barnets familie. Børnene skal føle sig hørt og forstået og føle sig anerkendt. At vi respekterer barnets mulighed for at få følelsesmæssig kontakt når de kan magte det.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak.

Ring til os på ungegruppen tlf: (+45) 59 25 10 21 eller børnegruppen tlf: (+45) 59 25 10 20 eller send en mail til forstander Stine Bodholt stine@soerningevej.dk.

Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.